Kamer thermostaat

-    Kan ik de kamerthermostaat zelf vervangen?

-   Antwoord; Het zelf vervangen vd kamerthermostaat is “niet zonder risico”, kamerthermostaten zijn er in vele soorten en maten. Je heb ze van 24 en 230 Volt!  En zowel aan/uit regelend met of zonder batterijen alsook modulerend (opentherm) en de bekabeling kan variëren van 2 tot 8 draadjes zowel in zwakstroom kabel als sterkstroom installatiedraad (bruin, blauw,  zwart, grijs). In TV doe het zelf programma’s wordt het vervangen vaak uitgelegd alsof een kind de was kan doen. Wat zeker een misvatting is! Echter kan het ondeskundig vervangen van de kamerthermostaat tot grote schade aan de ketel en thermostaat leiden en is lichamelijk letsel zeker niet uit te sluiten. Wij komen dan ook, na dergelijke onderwerpen op TV met een verhoogd storingsaanbod te zitten, omdat het is misgegaan.
De schadekosten kunnen behoorlijk oplopen zeker als hierdoor de besturingscomputer van de ketel is beschadigd, die vaak al enkele honderden euro’s kan kosten. Daarnaast kan de garantie op uw ketel en thermostaat komen te vervallen.
 
Ons advies is dan ook; wilt u een andere thermostaat, laat deze dan vakkundig en volgens de voorschriften vervangen. Wij leveren diverse thermostaten en plaatsen hem op vakkundige wijze.
En dat kan u veel onnodige risico’s en kosten besparen.<

 

 Welkom! U zit op een text invoeg pagina van Alro CV Service, gebruik de link hieronder om naar de complete website te gaan! Dank u.

Ga naar de hoofdsite van ALRO CV Service!