Hoe en wanneer te ontluchten

Normaal gesproken behoeft u uw CV installatie niet te ontluchten als deze al een aantal jaren zonder problemen werkt, het water in het systeem is dan namelijk dood gestookt en bevat dan geen lucht meer.
Echter kan onder bepaalde omstandigheden toch lucht in het systeem komen, namelijk als er een reparatie aan het systeem is gedaan waarbij aftappen noodzakelijk was, of als u verzuimd heeft op tijd bij te vullen. Als de druk namelijk bij de ketel of op het hoogste punt van uw systeem, waar vaak een automatische ontluchter is geplaatst op “0 bar” heeft kunnen komen.
 
De automatische ontluchters zullen dan open gaan staan en als beluchter van het systeem gaan werken.
Hierdoor zal het systeem weer vol lucht komen. Een deel van de lucht zal bij het bijvullen, het systeem wel weer verlaten, echter zal een deel van de lucht in de radiatoren komen en moet u de radiatoren als ze borrelen of niet warm worden ontluchten. Ook zal het in dit geval mogelijk zijn dat u vlak na het vullen de CV weer moet bijvullen, omdat ontluchten drukverlies betekent.
 
Het is dus erg belangrijk de CV op de juiste druk, tussen de 1 en 2 bar te houden.
Let er ook op dat u de vulslang altijd eerst vol water laat lopen (ontlucht) voordat u hem op de installatie aansluit, anders komt de lucht die in de slang zit ook weer in uw CV terecht. Tip!, bekijk even de film, hoe vul ik bij, hier wordt "ook" het ontluchten uitgelegd.<

 

 Welkom! U zit op een text invoeg pagina van Alro CV Service, gebruik de link hieronder om naar de complete website te gaan! Dank u.

Ga naar de hoofdsite van ALRO CV Service!