- Gaat u maar een uurtje van huis dan is het niet voordeliger om de verwarming uit te zetten, immers moet   u daarna veel meer stoken om de temperatuur weer op peil te krijgen.
- Gaat u veel langer van huis dan zet u de kamerthermostaat wel lager maar niet zo laag als in de nacht,   maar zet hem dan op minimaal 18, zo is uw woning bij thuiskomst weer redelijk snel op de gewenste   temperatuur, en behoeft de ketel niet zo lang te branden.
- Heeft u nog een mechanische kamerthermostaat met een schakelverschil van soms wel 2 tot 3 graden?   Overweeg dan om een digitale zelflerende kamerthermostaat te laten plaatsen, die hebben een schakel   verschil van 2 tot 3 tiende graat. Hierdoor blijft de temperatuur in uw woning veel constanter en daardoor   stookt u meestal ook op een lagere temperatuur, zonder u onbehagelijk te voelen. De aanschaf en   plaatsingskosten heeft u er in een stookseizoen al ruim mee terug verdiend en in de daaropvolgende jaren   houd u dus een paar honderd euro over op de stookkosten waar u veel leukere dingen mee kunt doen, bv.   een dagje uit met kinderen of kleinkinderen. Op die dagen staat de verwarming ook nog eens uit, en ook   dat geeft weer besparing op de stookkosten.
- Pas per seizoen de ketelthermostaat aan! In de zomer is een instelling van de ketel op 45 a 50 graden   voldoende voor een kille zomerse avond, en in de herfst is een keteltemperatuur van 70 graden voldoende   om de herfst door te komen. Bij vorst kunt u de keteltemperatuur eventueel op 80 of 90 zetten. Maar doe   dit zo weinig mogelijk. Met  het aanpassen van de keteltemperatuur kunt u ook een behoorlijke   hoeveelheid op de stookkosten besparen.<
 Vorige Top

 

 Welkom! U zit op een text invoeg pagina van Alro CV Service, gebruik de link hieronder om naar de complete website te gaan! Dank u.

Ga naar de hoofdsite van ALRO CV Service!