-  boven- en onderzijde van de radiatoren minimaal 7 cm vrij (open) te houden dit omdat de radiator voor de   convectiewarmte zowel lucht moet kunnen aanzuigen als afvoeren. Ook mag dus i.v.m de warmte   straling de voorkant niet geheel dicht zijn.
- Stop, de radiatoren niet weg achter de gordijnen, de warmte komt dan niet de kamer in. Stop, als u
  de gordijnen lang heeft en ze toch dicht wilt doen, ze achter de radiator.
- Dek de radiator niet af door er wasgoed op te drogen, gebruik hiervoor wasrekjes.
- Maak de radiatoren regelmatig met een plumeau schoon tussen de platen, er hopen stofnesten en   spinnenwebben tussen de platen op die de convectie verminderen of zelfs kunnen stoppen.
- Draai de radiatoren altijd geheel open, anders kan de volume stroom door de radiator te klein zijn   waardoor de kamer niet op temperatuur komt, waardoor de ketel dus langer moet gaan branden om de   kamer op temperatuur te krijgen.
- Heeft u convectorputten, zuig en borstel de putten dan regelmatig schoon en vergeet dan niet de   onderkant van de convector te borstelen, deze zit anders namelijk zo dicht en werkt dan niet meer.
- Haal nooit de schotten uit de convectorputten, ze zitten er niet voor niets in, en hebben een belangrijke   functie. En dek de putten niet af met vloerkleden.
- Zet de kamerthermostaat een uur voor u naar bed gaat lager, de warmte blijft nog wel een uur hangen en   bij een digitale thermostaat kan hij zelfs 1  uur voor het slapengaan omlaag omdat deze thermostaten   de kamertemperatuur zeer goed op piel houden.>>
 Vorige Top Lees verder

 

 Welkom! U zit op een text invoeg pagina van Alro CV Service, gebruik de link hieronder om naar de complete website te gaan! Dank u.

Ga naar de hoofdsite van ALRO CV Service!