-  Een kamerthermostaat (de naam zegt het al) meet de kamertemperatuur en vergelijkt die met de door de    bewoner ingestelde waarde. Is de kamertemperatuur lager dan de vraag van bv. 21 graden, dan zal de    thermostaat de ketel in bedrijf stellen tot de gevraagde temperatuur is bereikt, als daarna de kamer weer    wat is afgekoeld dan zal de kamerthermostaat de ketel opnieuw in bedrijf zetten, en zo de temperatuur    dus constant houden. Door verkeerd met uw kamerthermostaat om te gaan zullen de stookkosten    aanzienlijk stijgen.
Hoe nog meer te besparen
-  Voor u de verwarming hoger zet als u het koud heeft, kunt u ook eerst een trui aantrekken, vaak zult u    merken dat het dan niet meer nodig is om de verwarming aan te zetten. Zo bespaart u vele stookuren.
-  Door tocht in huis en zeker als het over de vloer tocht, geeft dit een onbehaaglijkheid gevoel, hierdoor    krijgt u het niet warm en zet u de verwarming veel hoger dan normaal, zonder het warmer te krijgen.    Voorkom dus tocht in huis, maar vergeet niet op tijd uw huis te luchten, dit is erg belangrijk voor uw    gezondheid!
-  Zet geen bankstel tegen de radiatoren, een radiator geeft voor 10 % stralingswarmte af die u zo isoleert.
-  Dek de radiatoren niet af door de vensterbank te verbreden en zo de bovenkant geheel af te dekken, zorg    dat de vensterbank minimaal 7 cm boven de radiator komt te hangen zodat de radiator die voor 90 %    convectiewarmte geeft zijn werk kan doen. De radiatoren in uw woning zijn precies berekend voor uw    woning, u kunt ze dus niet missen. De ketel zal anders veel langer blijven branden om de temperatuur in    de kamer op peil te krijgen, wat bij vorst zeker niet meer zal lukken.>>
 Vorige Top Lees verder

 

 Welkom! U zit op een text invoeg pagina van Alro CV Service, gebruik de link hieronder om naar de complete website te gaan! Dank u.

Ga naar de hoofdsite van ALRO CV Service!