CV of WW lauw,

Bij een te lage maximale aanvoertemperatuurinstelling van uw ketel worden uw radiatoren nooit erg heet en zal uw woning erg langzaam of niet op temperatuur komen.
 
Zet de ketelthermostaat in de zomer op 50 graden, dit is voldoende voor een kille zomeravond, zet u hem op 70 graden in de herfst en als het gaat vriezen kunt u de ketel op 80 of 90 graden zetten. Zet de ketel niet onnodig op een hogere temperatuur dan 70 graden omdat dit ook tot een hoger gasverbruik zal leiden
“Let op” de radiatoren worden alleen op de maximale temperatuur heet (niet vast te houden) als u de verwarming net hoger heeft gezet en er een aantal graden moet worden bij verwarmd.
In andere gevallen zal de radiator temperatuur veel lager of zelfs lauw kunnen zijn. Dit omdat u mogelijk een modulerende ketel al of niet met een digitale kamerthermostaat heeft.
 
Een digitale kamerthermostaat regelt op 2 a 3 tiende graad nauwkeurig waardoor de ketel minder lang hoeft te branden om de kamertemperatuur weer op peil te brengen.
En de meeste modulerende ketels komen hierdoor niet in vollast en dat geeft een aanzienlijke gasbesparing en de radiatoren voelen hierdoor eerder lauw/warm dan heet aan.>>

 Lees verder

 

 Welkom! U zit op een text invoeg pagina van Alro CV Service, gebruik de link hieronder om naar de complete website te gaan! Dank u.

Ga naar de hoofdsite van ALRO CV Service!